Els autors d'aquest blog no es fan responsables de l'opinió dels lectors a l'apartat de comentaris


diumenge, 1 d’abril del 2012

Segona posició i darrers preparatius per l'Ophiusa

Ahir dissabte vam disputar la primera prova de la Regata Primavera 2012 i després vam aprofitar la tarda per entrenar algunes maniobres de cara a la pròxima Regata Ophiusa que tenim previst disputar aquesta Setmana Santa.
La regata no ens va anar malament, però el resultat no va ser tan bo com podria haver estat.

El recorregut era Xaloc, Terramar, Coves i arribada, amb un vent d'uns 12 nusos bastant constant en intensitat.

Vam sortir molt bé, sobre el senyal, amb velocitat, una mica per davant de la flota i de seguida vam virar per evitar desvents quan ens agafessin els vaixells de més eslora.
En el primer creuament només ens havia superat el Nirvana, amb els seus 47 peus, i anàvem per davant de vaixells més ràpids com són el Meigas, Estupendu o Travieso.
Aquesta bordada no va ser gaire bona, al següent creuement alguns vaixells ja ens havien avançat i, arribant a la primera boia vam cometre una greu errada: no haviem entrar la resta de boies al GPS, vam apurar moltíssim per passar la boia de Xaloc, quan podriem haver anat directament a la de Terramar! Algun minut perdut que al final serà decisiu.

Track de la regata, a partir de mitja cenyida

Passada la boia de Terramar, spi amunt (una mica lents), però avancem el Loxarel, que fins llavor imposava els seus 40 peus, i mantenim la posició davant el Flint.
Trabujant a la boia de Coves sentim l'arribada del Nirvana III, el vent va baixant d'intensitat, i finalment arribem per darrera del grupet format per Estupendu, Meigas i Travieso. Creiem que els superarem en compensat, i així és.

Malgrat això durant els trams de portants, sobre tot el segon, no vam aconseguir treure el rendiment que necessitàvem, i el Jabato, que entra gairebé 5 minuts darrera nostre, ens supera en compensat.
Quedem segons del nostre grup A-2 darrera el Jabato, i només superats pel Nirvana III al grup A-1.
Classificació oficial

Entre la boia de Xaloc i la de Terramar va ocòrrer un fet que seria bo que el comité aclarís de cara a pròximes regates: molts vaixells van navegar per l'interior de la zona balissada de la musclera de Sitges. Algú va dir per ràdio que ja no està en ús, però ... segueix estant balissada! Seria bo que el comité recordés si cal fer cas a totes les balisses, o si pel contrari només és obligatori fer cas d'algunes.

Màxima concentració a la pre-sortida

Després de la regata vam menjar uns entrepans i vam entrenar maniobres de canvis de veles de cara a la pròxima regata Ophiusa, entre Aiguadolç i Formentera, que partirà el pròxim dijous 5.
Ja anirem actualitzant el blog amb les darreres informacions de la regata.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada