Els autors d'aquest blog no es fan responsables de l'opinió dels lectors a l'apartat de comentaris


diumenge, 25 de març del 2012

Final Regata Hivern: segons classificats i primer pòdium

Ahir dissabte vam disputar la tercera i darrera prova de la regata Hivern 2012.
Estàvem empatats amb el Jabato amb un primer i un segon cadascú i per tant ens jugàvem a primera posició a la darrera regata.
Hi havia molt poc vent, amb prou feines 4 nusos quan es va donar la sortida, després d'una mitja hora d'aplaçament.
El recòrregut inicialment previst era Migjorn, Xaloc i arribada.
A la sortida van començar els problemes. Teniem el Nirvana III a barlovent, duiem una certa velocitat pel poc vent que hi havia, però al moment d'orçar per encarar la sortida, el Nirvana no es podia mantenir separat perque a barlovent tenia el Halifax One que no li donava espai. Una mica de tensió, algun crit, bandera de protesta i malgrat tot, no vam poder evitar el contacte lateral amb el Nirvana III. El Nirvana també va protestar, en el seu cas al Halifax One, que no es va auto penalitzar i finalment fou desqualificat.
Tot això ens fa perdre velocitat, quedar desventats darerra una part de la flota i haver de buscar un forat per virar i tenir vent net.
l'Estupendu, un magnífic First 36.7

En principi no ens anava malament, la nostra aposta tàctica era que el vent rolaria a la dreta i per tant ja ens anava bé navegar per la dreta del camp de regates. La rolada no va arribar tal com la voliem, però no ens va anar del tot malament. Manteniem una certa velocitat, intentàvem aprofitar les roladetes, anàvem agafant avantatge al Jabato i teniem un frec a frec amb el Corona, amb el que ens trobàvem a cada creuament. De moment li passàvem cada vegada uns pocs metres per proa...
El vent anava baixant i abans d'arribar el primer en temps real, el comité va avisar de que s'escurçava el recorregut i que la regata s'acabaria a la primera boia.




Vam arribar a tenir encarada la línea d'arribada, a menys d'un quart de milla, anàvem primers en real del nostre grup i a poca distància dels primers en real del grup A1. La conversa a bord era que la regata amb aquestes característiques era una loteria. De moment ens anava bé, però de cop tot es va torçar... Una de les moltes roladetes va fer que no entréssim a la línia i hagéssim de fer 2 virades. A pocs metres de l'arribada hi havia el Tabatas, amb els seus quaranta i escaig peus, totalment aturat. Vam dubtar si intentar passar-lo per sotavent amb la inèrcia que duiem, però finalment vam pensar que era millor virar i passar-lo per barlovent. No vam poder tornar a agafar velocitat, el Corona finalment ens va avançar, el Tabatas va virar a barlovent nostre i després... es va retirar!!! Un cúmul de despropòsits. Quan vam poder tornar a caminar ens vam trobar allà mateix on érem 10 minuts abans. El Jabato va entrar abans que nosaltres i ens vam haver de  conformar amb un 4rt lloc a la regata. Malgrat tot manteniem el segon lloc de la general, en el que ha estat el nostre primer pòdium a la categoria A. Aquí hi ha les Classificacions de la prova i la classificació general

Recollida del trofeu

Pòdium de la categoria A-2

Coses bones de la regata: fins a darreríssima hora vam lluitar per la primera plaça i malgrat aquestes condicions de poquíssim vent, que son les pitjors pel Petrouchka, va caminar bé dins les seves possibilitats.

Coses a millorar: mantenir la concentració i la sang freda al màxim fins el darrer moment!

Avui no hi ha video ni track, però sí bastantes fotos a l'àlbum Regata Hivern 2012. Seguim els entrenaments per l'Ophiusa i pel nostre pròxim objectiu, les regates d'altura del Campionat de Catalunya.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada