Els autors d'aquest blog no es fan responsables de l'opinió dels lectors a l'apartat de comentaris


diumenge, 15 d’abril del 2012

Príncipe Felipe: entrenament de nivell

Aquest cap de setmana hem disputat la regata Príncipe Felipe, puntuable per la Copa Catalana i que organitza anualment el CN Vilanova.
Cartell de la regata, amb una foto del Petrouchka II

Son 4 regates barlovent-sotavent repartides entre dissabte i diumenge. És l'únic cop que practiquem aquest tipus de regata tan tècnica i ens la preniem com un entrenament rodejats de gent de nivell.

Enguany la nostra prioritat són les regates d'altura, pel que un dels objectius era conservar el material al màxim. Pensant en això hem fet les 4 màneges amb el floc de vent, enlloc del gènova que usem habitalment.

El dissabte el temps va ser molt inestable, amb un vent de component oest que variava molt de direcció i sobretot, d'intensitat. A una mateixa regata passava de 10 a 25 nusos per tornar a baixar a 5. Pel que hem sabut va haver-hi alguns trencaments de spi. Nosaltres vam optar per una estratègia conservadora, navegant tota l'estona amb el floc i deixant l'spi lleuger (i únic) a la bossa. No era questió que una mala maniobra ens fes malbé la temporada...

La primera regata no ens va anar malament. Anàvem preparats per vents de més de 20 nusos i vam quedar setens del grup RI3, per darrera els que anaven a guanyar la regata i per davant dels nostres contrincants habituals.
La segona prova no la vam acabar, ja que el vent va baixar a menys de 10 nusos i ens era impossible finalitzar-la a temps de complir algun compromís que teniem a terra...
El diumenge el temps ha estat més estable i per la intensitat de vent podriem haver navegat amb el gènova 140%. Vist que no teniem res a fer a la general i donat que el vent es mantenia entre els 10 i els 15 nusos hem optat un altre cop pel floc. Hem anat molt còmodes però ens ha faltat una mica de velocitat i sobre tot potència per passar l'onadeta que es formava. A les classificacions hem quedat les dues màneges en els darrers llocs, però no estem descontents dels temps que hem fet, a pocs minuts dels nostres rivals habituals que navegaven amb tot el drap, després de regates de 8 milles cadascuna.


En definitiva, que hem practicat i que malgrat córrer amb poc drap no hem fet temps molt dolents.

Classificacions

Aprofitem per recomenar el blog del Comet@, un magnífic JV37 i antic Movistar, el gran guanyador de la regata amb 4 primers: Blog Comet@ Sailing Team. Segurament donarà una visió molt diferent del cap de setmana!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada