Els autors d'aquest blog no es fan responsables de l'opinió dels lectors a l'apartat de comentaris


dissabte, 10 de març del 2012

Primera regata Trofeu Hivern, 2ons

Avui dissabte hem tingut la primera prova del Trofeu Hivern 2012, que es disputarà les pròximes tres setmanes, i que ens prenem com un entrenament de cara al Campionat de Catalunya de Regates d'Altura que començarà per Setmana Santa.
Ens ha tornat a anar força bé. Avui venia amb nosaltres el Miquel, del Mambaya, un bon fitxatge de cara a les regates d'altura.
El recorregut era un triangle, en principi amb trams de cenyida, través, llarg, cenyida i popa. Pel nostre gust els trams eren massa curts, però les previsions de poc vent així ho aconsellaven.

Una foto que ha tingut molt èxit al Facebook

La sortida ens ha anat bastant bé, amb uns 10 nusos d'aparent, sortint a prop de comité sobre la senyal, però encara ha sortit millor el Meigas, que  ha estat l'únic que ha sortit a barlovent nostre i que en ser més lleuger ens ha passat i desventat. Segurament hauriem d'haver estat més ràpids i virar per tenir vent net de seguida. Primera errada del dia.
Malgrat això, la cenyida no ha estat dolenta, però l'aproximació a boia sí. Ens hem passat de layline (jo) i hem regalat uns segons valiosíssims al que finalment ens guanyaria. Segona errada.
El vent anava rolant a la dreta, pel que el través donava per l'spí, però no el teníem preparat. Tercera errada.
Malgrat tot, el Petrouchka caminava bé i no perdiem grans distàncies respecte vaixells teòricament més ràpids.
En passar la segona boia, el que havia de ser un llarg s'havia convertit en una cenyida a rumb directe. Encara ens ha anat bé no haver hissat l'spí arribant a la segona boia...
Aquí hem començat a recuperar. Hem arribat a la boia de sotavent just a popa del Jabato i en passar la boia hem estat massa temps a popa seva. Hauriem hagut de virar de seguida per sortir de la seva popa. Quan ho hem fet hem pogut arribar a la boia pràcticament a rumb directe. Aquí el vent ha pujat a uns 20 nusos d'aparent i ha estat quan hem recuperat força distància als vaixells que ens precedien.
Passar boia a barlovent i spi amunt. Alguns no l'han hissat, però ens ha anat força bé, uns 13-14 nusos d'aparent pel 130 que ens permetia fer-ne un 6 o 7 directes a l'arribada.
Hem seguit recuperant temps als que anaven davant nostre, però no n'hem pogut treure suficient al Jabato. La primera mitja regata ens ha pesat massa i al pas per la boia de sotavent anàvem junts. En mitja regata l'hi haviem de treure la compensació de la regata sencera, i lògicament no hem pogut...
Al final segons del grup A2 darrera el Jabato, però davant del Corona, el Menesteros o el 2x1, vaixells que normalment ens guanyaven! Comparant amb els temps del grup A1, hauriem quedat quarts, només darrera del Halifax, el Tirant i el Meigas, però per davant del Travieso, l'Estupendu o el Nirvana.

En definitiva, que seguim tenint bones sensacions per les regates d'altura, estudiem les nostres errades i el Petrouchka per fi torna a córrer, després d'estar un any una mica mandrós...

Per acabar, avui hem fet proves amb una càmera que ens va tocar a la passada regata AXA. La qualitat no és massa bona, hem de seguir provant. Ha estat més d'una hora gravant, fins que sense raó aparent s'ha aturat just abans de la sortida...
Posem uns 5 minuts de pre-sortida. A veure si la setmana que ve podem enregistrar algún troç de regata...





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada