Els autors d'aquest blog no es fan responsables de l'opinió dels lectors a l'apartat de comentaris


dissabte, 11 de febrer del 2012

Regata president, 2ª posició (de moment per 4 segons...)

Després de molts mesos, avui hem tornat a recuperar velles sensacions.
Amb el Petrouchka net hem fet una bona regata com feia mesos que no feiem.

El dia ha començat a les 9:30 amb una xerrada del comodor sobre les regles a aplicar a les sortides. Es poden practicar aquí

A les 11 ja anàvem cap al camp de regates i les sensacions eren bones No feia gaire fred i el vell Petrouchka tornava anar ràpid. Hem fet vàries bordades i assolíem les velocitats objectiu sense problema.
Avui hem recuperat tradicions que darrerament no seguiem gaire, com el "carajillo" de rom mallorquí en un termo o fer fotos durant la regata. El resultat no ha estat dolent...

El recorregut era Piscifactoria, Sant Gervasi i arribada, tot per estribord.

La sortida ens ha anat bastant bé, per comité, amb espai a sotavent per accelerar, sortint uns pocs segons després del senyal. Darrerament hem millorat bastant les sortides (encara que avui hi ha hagut algun moment de nervis els dos darrers minuts...).

De seguida hem quedat amb el Menesteros i el Dos x u. Tots tres hem virat per anar a buscar la bordada paral·lela a la platja. 

Duiem una bona velocitat. Aquests dos vaixells, molt més lleugers que el nostre no ens treien gaire distància. Ens seguia el Corona però tot i ser teòricament més ràpid, no ens agafava.

El vent ha fet moltes rolades i canvis d'intensitat. Hem tingut moments de 16 nusos d'aparent i moments de gairebé calma. Malgrat tot, no hem arribat a quedar aturats a cap moment. Hem navegat buscant les ratxetes i sempre hem aconseguit avançar com a mínim a 1,5 nusos. Hem vist que anàvem bé quan a un creuement hem passat amb una certa distàcia al Nirvana. Després de mitja hora de regata anàvem per davant d'un 46 peus!

El Dos x u ha quedat a un forat de vent i l'hem superat abans d'arribar a la boia.

Hem passat la piscifactoria tercers en real, per darrera del Meigas, que ha fet primer la bordada de mar i el Menesteros, que a les encalmades ens ha marxat una distància que al final seria definitiva.

Arribant a la boia, i encara amb poc vent, veiem escuma a les onades de fora la piscifactoria. Semblava que allà hi havia almenys 20 nusos! I axí ha estat. En voltar la piscifactoria, el vent ha pujat i ja no ha baixat fins l'arribada.

Hem virat entre les boies de fora de la piscifactoria i hem posat rumb a Sant Gervasi. Era una cenyida oberta i l'aparent ha arribat a 26 nusos. Si la distància hagués estat més llarga hauriem fet un ris, però per mitja milla que ens quedava hem decidit no fer-lo. Després teniem una aleta fins l'arribada i l'hauriem d'haver desfet. Només controlant la major, no se'ns ha anat cap cop d'orçada. Estàvem estabilitzats als 7 nusos i amb poc temps hem arribat a Sant Gervasi.

En passar la boia ha estat un dels moments de més vent. L'instant que hem anat de través la corredera ens ha marcat una punta de 10.0, el rècord que hem vist mai al Petrouchka!
 Passant la boia de Sant Gervasi


No hem hissat spi. Feiem entre 7 i 8 nusos sense problema. Hauria estat un bon dia per un spi de vent, per no pel nostre vell spi mitjà...

Amb poca estona hem arribat a la meta, per darrera del Meigas i el Menesteros i amb bastanta distància sobre el Dos x u i el Corona.

Alguns moments pensàvem que podiem passar al Menesteros en compensat, però finalment creiem que no ha pogut ser. La regata ha estat molt ràpida i no ens havia de donar gaire temps.

No han sortit les classificacions oficials, però creiem que haurem fet segons per darrera el Menesteros a la nostra categoria A2. El Meigas deu haver guanyat a la categoria A1.

Tot d'una que hi hagi classificacions oficials, les penjarem.

CLASSIFICACIONS PROVISIONALS: Ens han arribat les classificacions, provisionals perquè  encara no tothom té el ràting 2012. Temporalment les pengem aquí fins que surtin les oficials. Amb el ràting de l'any passat hem quedat 2ons a 4 segons del Menesteros i per davant de tots els del grup A1! A veure si aconseguim el ràting 2012 abans de la darrera regata...

Celebrant el bon resultat, tornant a port



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada