Els autors d'aquest blog no es fan responsables de l'opinió dels lectors a l'apartat de comentaris


diumenge, 10 d’octubre del 2010

1ª Regata Trofeu Comodor: 4rt lloc

Ahir dissabte vam disputar la primera regata del Trofeu Comodor 2010.
El dia es preveia ventós, llevant F5, amb possibilitats de pluges puntuals.
El divendres vam saber que només seriem 3 tripulants, dels 5 habituals. La baixa de darrera hora no era la millor notícia per una regata amb la previsió que ens donava la meteo...
Arribem al club i veiem que el recorregut era un triangle, amb dues cenyides, un través i dues hissades de spi. Tampoc era el millor recorregut per una regata amb la tripulació minvada d'efectius, però era una bona ocasió per regatejar sense pressió, posant molta atenció a les maniobres que haviem entrenat els darrers caps de setmana!
Vam fer una aposta una mica conservadora. Teniem F3-F4 al sortir de port, semblava que anava a més, i vam optar pel floc 100% de mal temps, enlloc del gènova 140% habitual. Perdíem una mica de potència a les virades i passada d'ona, però les virades serien molt més senzilles, no escorariem tant i podriem apurar al màxim l'angle de cenyida... Estavem al límit inferior del vent per què ens sortís a compte el floc, però sempre teníem la carta del gènova, enrotllat, amb les escotes passades i llest per obrir si el vent s'establia per sota de F4...

A la sortida, la ràdio no ens anava massa bé i gairebé fem un fora de línia. Per error vam pensar que la sortida era quan encara faltava un minut, però ens en vam adonar a temps; vam poder matar un minut aturant gairebé el Petrouchka, corrent una mica la línia i sortint pel costat de boia. No era el costat afavorit, però vam sortir amb velocitat i vent net.

Vam optar pel centre del camp. Quan haviem fet la primera bordada, veiem que el vent baixa, el Fitzca se'ns acosta per sotavent i decidim obrir el gènova 140%. La maniobra ens surt bé, deixem el floc preparat per si el necessitem a la segona cenyida i ràpidament recuperem velocitat. Passem la boia de barlovent en setena posició real, per darrera de Nirvava, Halifax, Meigas, Corona, Menesterós i Travieso, però tots ens han de donar temps i no ens porten gaire  avantatge.

Foto de la web del CNV

Al tram de través, el Fitzca se'ns posa a l'aleta de barlovent, ens semblava que ens passaria, però finalment podem defensar la nostra posició!
Trabutgem la boia i intentem hisar el spi. En tractar-se d'un llarg, no dur el spi enfilat i fer la hissada entre dos tripulants fa que tinguem algun problema. Se'ns infla a mitja hissada i triguem més del que voldriem en fer-lo portar, però un cop hissat el mantenim bé amb la F4 que s'ha tornat a establir.
Arriem el spi massa abans de la boia. Les darreres regates haviem tingut problemes a l'arriada i ens curem en salut, però ens va molt bé i l'arriem ràpid i sense problema. Arribem a la boia de sotavent amb gènova. Per contra el Travieso arria el spi massa tard i es passa una mica la boia. Aprofitem per avançar-lo en començar la cenyida. Tornem a fer bordades pel centre del camp i arribem a barlovent en sisena posició en real.
Hissem el spi massa lent. Fem primer una bordada cap a terra, cap a l'esquerra del camp. A mig tram trabugem el spi i enfilem l'arribada.
Veiem que van arribant els primers. Calculem que dels 5 que ens precedeixen només 2 o 3 ens guanyaran en compensat, més potser el Jabato, que tenim per popa i a qui hem de donar bastant de temps.
Estem més contents que a la darrera regata, a la que malgrat quedar cinquens, teniem la sensació d'haver comés més errades. Anem cap a terra, a l'aperitiu i esperar els resultats...

Finalment quarts de nou participants!!! Per davant només ens han guanyat el Halifax i el Menesteros, i per darerra el Jabato.

Tornem a quan després de cada regata feiem una llista de coses a millorar: sortides, rapidesa a les maniobres i tàctica, molta tàctica!!!

Resultats de la regata

3 comentaris:

  1. per 2 minuts no esteu en un segon lloc,crec que ho haveu fet be,avegades tambe depen de els errors dels altres per poder guanyar.

    ResponElimina
  2. Gràcies pels ànims, Falcó, però la veritat és que encara ens falta molt per passar davant de les "vaques sagrades"... El nostre objectiu és seguir millorant, per ser allà preparats el dia que algú no vingui, cometi un error, etc...
    Per cert, tu força bé, no? A veure si t'animes a fer les teves cròniques al teu blog, que des de que el Dasumo cria musclos només tenim una sola versió de les regates!

    ResponElimina
  3. Hola PETROUCHKA, m’han xiulat les oreges.
    Molt bona regata per el que expliques, he vist els temps i esteu molt, pero que molt aprop dels primers.
    Jo ja estic acabant el meu any sabàtic i espero estar donant guerra ben aviat. De moment el meu capità va navegant amb L’AQUIL•LES fen el Campionat de Catalunya de Creuers. Crec que solament els hi queda una regata a Cambrils i ben aviat estaran per Vilanova.
    De totes maneres m’ha comentat el meu Capità que el dissabte 23 es passejarà per els pantalans de Vilanova buscant un vaixell per enrolar-se en la segona regata de tardor.
    Repeteixo, molt bona regata Petrouchkos!!!

    ResponElimina