Els autors d'aquest blog no es fan responsables de l'opinió dels lectors a l'apartat de comentaris


diumenge, 26 de setembre del 2010

Debut a la categoria A

Ahir dissabte es va disputar la primera regata del Trofeu Tardor 2010.
En acabar la temporada abans de l'estiu vam demanar ascendir al grup A i deixar el grup B, més dirigit als principiants o vaixells menys preparats per regates, pel que aquesta era la nostra primera regata a la nova categoria.
El recorregut era Vilanova - Aiguadolç - Vilanova, de unes 10 milles.
La sortida es va haver d'aplaçar una mitja hora per la falta de vent típica de la zona. Sortida amb boia de desmarcatge i spi cap a Aiguadolç. No vam sortir gaire bé. Ens costa arrancar amb el poc vent que hi havia, pel que vam arribar a la boia de desmarcatge per la segona meitat de la flota. La maniobra d'hissada del spi va anar molt bé i ràpida. Vam orçar per passar un grup que havia arribat a la boia abans que nosaltres, pero que anava a un rumb més empopat que nosaltres. Posem rumb a Aiguadolç.
Popa amb poc vent, que poc a poc es va tancant fins arribar a un desquartelar. Arriem spinnaker i seguim amb gènova a una milla aproximadament de la boia. Just després de l'arriada el vent ens puja a uns 12-14 nusos. Anem molt bé amb el gènova i recuperem metres als que segueixen amb spi. Però l'alegria dura poc. Tot just acabem de plegar el spi que el vent torna a obrir-se. Ens queda mitja milla per la boia i anem a un llarg amb major i gènova. Dubtem si tornem a hissar el spi, si ens surt a compte la hissada i arriada per uns pocs metres. Decidim que no ens val la pena. Arribem a la boia amb gènova, mentre ens agafen un parell dels que seguien amb spi.
Trabugem a la boia i tornem de cenyida. No ens dóna per tornar a rumb directe i optem per fer primer la bordada de terra. El vent va pujant, fins a uns 18-20 nusos d'aparent. Anem bé. El Petrouchka es comporta molt bé amb aquest vent. A les bordades ens sembla que anem retallant distància amb el grup capdavanter, però no tenim referències de les arribades, ja que no les sentim per la ràdio.
Entrem uns segons darrera el Jabato. Ara ens falta esperar a que surti la classificació.
Aperitiu a la terrassa i quan surten les classificacions veiem que ens ha anat força bé. Cinquens de nou participants, a pocs segons dels quarts. Creiem que no està malament per ser el nostre debut, malgrat ens queda moltíssim per millorar: sortides, maniobres, tàctica,... Segurament competir al grup A no ens donarà tants trofeus, però ens servirà per millorar el que ens falta!

Classificacions a Classificació primera regata Trofeu Tardor 2010 i una foto quan hissavem el spi:

Foto de la web de CNV

3 comentaris:

  1. Bona estrena al grup dels NO "principiants" i molt bona explicació de la vostre regata.
    Estic convençut que ben aviat arrivarà el vostre primer ferro del grup A.
    Felicitats PETROUCHKA II.

    ResponElimina
  2. Gràcies pel ànims Dasumo, però encara ens queda molt per aprendre, abans de donar guerra a les "vaques sagrades"!
    Per cert, què li passa al teu capità que et té abandonat? Molt de creuer a l'estiu, però ara sembla que s'ha passat a les regates tarragonines!!!

    ResponElimina
  3. molt be nois,aquesta volta heu fet un 5ºlloc,pero amb el vostre nivell podeu estar al podi perfeftament.

    ResponElimina