Els autors d'aquest blog no es fan responsables de l'opinió dels lectors a l'apartat de comentaris


diumenge, 21 de febrer del 2010

2ª regata Trofeu President

Avui diumenge hem disputat la segona regata del Trofeu President 2010.
Ha estat una regata amb molt poc vent i una mica de pluja. Després de dues regates suspeses s'ha donat la sortida amb uns 2-3 nusos de real, sense cap aplaçament previ.
Haviem de fer un típic recorregut Piscifactoria per estribord - Pasifae - Arribada, però donada la direcció del vent el jury ha canviat el recorregut de les instruccions, deixant-lo en Boia de desmarcatge - Pasifae - Piscifactoria per babord - Arribada.

Veient que hem estat més d'una hora per arribar a la boia de desmarcatge, finalment s'ha escurçat el recorregut, deixant-lo en Boia de desmarcatge - Pasifae.

Durant tota la regata, el vent no ha pujat de 4 nusos, amb la típica inestabilitat dels vents tan fluixos, i ha constat de 2 trams clarament diferenciats: el primer de cenyida fina a la boia de desmarcatge i el segon de popa fins a Pasifae.

Una foto de la sortida, treta de la web de CNV:



Nosaltres hem fet segons en real (darrera el Jaleo) i hem quedat relegats a tercers en compensat (darrera l'Atzar i el Jaleo).
Després de la primera regata que es va anular, encara queda la tercera i darrera regata del Trofeu President 2010, amb tot per decidir!
Les classificacions a Classificacions Regata President 2

Com sempre, les coses a millorar: avui la sortida (no hem calculat bé la distància a la línia i hem quedat tallats a la popa del grup) i que al tram de popa no hem retallat distàncies com hem fet a la cenyida...


Avui, des del nostre blog, ens permetem proposar tasques per l'organització: hem detectat almenys dues irregularitats, segurament fruit de la desconeixença del reglament. Per una banda un vaixell de la categoria "Creuer B" que ha atangonat el puny d'escota del gènova (amb el "bitxero"), i un altre que navegaba a motor després del senyal d'atenció del procediment de sortida, que donades les condicions de vent d'avui li ha permès sortir amb una arrancada superior a la resta de participants...

Donada la naturalesa "social" d'aquestes regates no hem protestat, ja que considerem que aquestes irregularitats han estat fruit del desconeixement del reglament i no de la mala fe (d'haver-se tractat d'una regata oficial no hauriem dubtat en protestar), però considerem que seria una bona iniciativa incloure periòdicament a les instruccions regata algun recordatori d'aquests punts que acostumen a ser fruit de polèmiques.

1 comentari:

  1. Hola Petrouchka II,
    Regata complicada per el que dedueixo de les teves explicacions.
    Amb tan poc de vent, veig que els guanyadors son vaixells que vaig veure fora de l’aigua fa poques setmanes… sense ànims de treure mèrits a ningú, eh!!!
    Una sortida amb 2 nusos de vent i algun vaixell amb motor al procediment de sortida??
    Ni regata social ni gaites, desqualificació directa. Si algú no reclama no acabarem mai amb aquestes coses que moltes vegades es fan sen se mala intenció però traient un profit molt important.
    Salutacions i felicitats per el podium.

    Your friend DASUMO TRES

    ResponElimina