Els autors d'aquest blog no es fan responsables de l'opinió dels lectors a l'apartat de comentaris


dimarts, 29 de maig de 2012

Regata Columbretes-Cohimar, 2ons classificats

Aquestes darreres setmanes no hem pogut actualitzar el blog. Ha estat un continu de regates i trasllats.

El cap de setmana del 19 i 20 vam disputar la tradicional regata Columbretes-Cohimar, en la seva XXXIII edició.
Hi havia dos camps de regates, el costaner i el d'altura, puntuable pel campionat de Catalunya, consistent en voltar la plataforma petroliera Casablanca, situada a l'alçada del delta de l'Ebre, unes 15 milles endins. En total 68 milles de regata.
Van sortir de Vilanova el dissabte al les 10:45, amb una meteo que donava una bona anada  (llevant rolant a migjorn)  i una tornada una mica més difícil per la caiguda del vent que es preveia a partir de mitja tarda. De matinada es preveia mestral, però esperàvem ja haver arribat!

 Primeres milles de la regata

Sortida amb boia de desmarcatge a mitja milla, voltar-la, hissar spi i rumb SW cap a la plataforma! Feiem bona velocitat i els velers més grans no se'ns escapaven. Vam tenir el dubte de si anar més directes o intentar guanyar sud per quan rolés estar a barlovent i poder seguir amb spi.

Spi cap a la petroliera

El dubte era si la rolada arribaria abans de que nosaltres passèssim la plataforma. Si arribava més tard, de res servirien les milles de més que hauriem fet... Al final fam prendre una decisió intermitja, guanyant una mica de barlovent, però no tant com altres. Al final la rolada va arribar i ens va perjudicar a les darreres milles del tram, però vam arribar amb el gran grup de vaixells, no gaire per darrera dels primers.

Video del creuament amb el Nirvana III.

Un cop virada la plataforma, amb el show del remolcador inclòs, tornem a hissar spi per fer un través 10º a barlovent del rumb directe. Altres opten per orçar més amb assimètric. Nosaltres no podem i tampoc creiem que sigui la millor opció. Al final, seria diferent...

La plataforma i l'habitual remolcador

A partir de les 5 de la tarda el vent começa a caure. El més ràpids estan a 6 milles de l'arribada, però l'encalmada afecta a tothom. Nosaltres anem avançant i passem en unes quatre hores d'estar a 15 milles de l'arribada, a només 8. Els primers encara no han arribat!

El vent baixa, però encara caminàvem...

Quan ja no podem avançar més, optem per trabujar i anar cap a terra a buscar el possible terral que es pot formar a la nit. Hi ha estones que avancem bé, són les 12 de la nit i malgrat que seguim a unes 8 milles de l'arribada sembla que tenim vent per navegar. Estan arribant els primers, que ens han de donar unes 2 hores i mitja. No ho tenim tan malament... però arriba la nostra gran encalmada.
El vent s'acaba arran de costa i els que anàven més a l'interior del mar sembla que en segueixen tenint. sentim desesperats com van arribant els nostres rivals, que havien passat la plataforma junt amb nosaltres. I nosaltres aturats...
Al final entrem a les 3:38, cansats i mullats pels ruixats de la matinada, però què hi farem... Ens contentem amb el fet d'haver tingut opcions fins a última hora i de no haver-nos retirat com van fer molts de la nostra categoria.

Al final, segons classificats a RI3 i 15ens de la general. Link a les Classificacions.

Com a coses a millorar per l'organització, 3 punts relacionats amb les classificacions (que tenim entès que porta la RANC directament):
- No es poden barrejar a una classificació general vaixells que competeixen amb ràting reduït amb embarcacions que competeixen amb ràting de tripulació completa.
- Tampoc es poden barrejar categories que han tingut sortides separades. Malgrat fer el mateix recorregut i haver sortit amb poca diferència de temps, no han tingut les mateixes condicions de vent.
- A una regata puntuable pel campionat de Catalunya d'altura s'hauria, almenys de publicar, una classificació dels vaixells que competeixen a aquest campionat, segons les regles del campionat (general sense separació per trams de RI i excloent els vaixells de solitaris i A2).

Per altra banda, resaltar el bon ambient del dinar de diumenge, amb multitud de premis i sortejos per tothom i al qual vam tenir la sort de ser agraciats amb un barril de rom, que gairebé es va liquidar a la sobretaula, repartit entre tots els assistents que en van voler.

Recollint el barrilet de rom

En definitiva: una bona regata, ben organitzada i a la que ens ho passem bé, malgrat el vent a aquesta època a vegades juga males passades.

Crònica i fotos de la web del CNV
Cap comentari:

Publica un comentari