Els autors d'aquest blog no es fan responsables de l'opinió dels lectors a l'apartat de comentaris


dimarts, 1 de desembre del 2009

Les rolades (prova de video)

Periòdicament anirem publicant posts de tècnica i tàctica de regates i intentarem acompanyar-los de videos. De moment pengem aquest, a veure com va. Si teniu una bona connexió, es veu millor ampliant la pantalla .Us agraïrem comentaris al respecte...


La importància de les rolades (aquí en cenyida):

4 comentaris:

  1. Hola Petrouchka II
    Una iniciativa interessant i un primer vídeo curiós.
    Ets un crack de les tecnologies. Jo no se ni penjar una classificació del club.
    Anem al tema. Jo crec que el títol del vídeo, no ha de esser la importància de les rolades, sino les p***ades de les rolades.
    El vent comença 5 graus a la dreta, jo crec que surten tots be.
    Desprès es posa a proa i desprès comença a rola cap a la dreta, primer 5 graus i desprès 10 graus. Si no hi haguessin mes rolades, crec que guanyava el boat2 o el boat3 perquè les encerten totes..
    Desprès hi ha una tercera rolada de 15 graus a la dreta i gira el boat4, Si no hi haguessin mes rolades i tenint en compte la distancia que resta fins a la meta, crec que guanyava el boat4 o el boat3.
    A partir d’aquí comencen les p***ades.
    El vent rola 15 graus de cop. Al boat4 se li esguerra la tàctica totalment i al boat1 comença a regala milles perquè ha fet el bordo massa llarg.
    Desprès rola 10 mes a la dreta i el boat2 també a regalat milles, i el boat4 queda totalment descartat.
    El boat3 surt afavorit perquè quan arriba al laneline ja no rola mes.
    El boat2 arriba enganxat al boat3 tot hi estar perjudicat en la segona rolada a la dreta perquè ell la a clavat en la primera rolada a la esquerra.
    Moraleja: Si el vent esta tonto i “rolon” com en el exemple, crec que has de fer bordades curtes per no arriscar (tot el contrari que el que fa normalment el DASUMO TRES que sempre sen va als extrems per fer les menys maniobres possibles en les cenyides).
    Per aprofitar aquestes rolades tens que anar molt equipat tecnològicament i tens que tindre una persona nomes pendent d’això.
    Crec que situacions tan extremes no es donant normalment en les regates.
    ¿¿¿Pots canviar tu les rolades en aquest programa???¿¿¿ Per saber si les meves teories son certes???
    Aquí et deixo aquest rotllo i les meves humils conclusions.

    ResponElimina
  2. Efectivament aquest video mostra una situació que és una p***da... Ho fa per presentar el principi de comportament a les rolades: guanya qui navega cap on serà la pròxima rolada... el problema és que això implica endivinar el futur!!!
    Aquest video només l'he penjat per veure si anava bé i el podieu veure. Veig que sí.
    A la que tingui temps afegiré text i explicaré els videos.
    Una altra cosa, el programa que tinc sí que permet jugar amb les rolades i els barquets, veient "qui guanya" depenent de com es comporten amb cada rolada. Els resultats més sorprenents son amb rolades persistents... Ja ho veurem quan hi arribem...

    ResponElimina
  3. Hola Petrouchka|| mol guay el programa del juego de las regatas y como no las tacticas del viento como hacer los bordos con las roladas si dominamos esto podemos apuntarnos a copa america bueno no tendras por algún sitio un video demostrativo de COMOOOOOO se HIZA UN SPIIIIIIIIIIIII bueno muy chjulo el blog

    Salut i Milles Fizca

    ResponElimina
  4. Hola Fitzca!
    Efectivament, quan dominem les rolades, ens apuntem a la Copa Amèrica!!!
    També dir-te que sí que tinc videos de maniobres de spi, pròximament els aniré pujant! (això sí, hissades sense mitjó!)

    ResponElimina