Els autors d'aquest blog no es fan responsables de l'opinió dels lectors a l'apartat de comentaris


dimecres, 25 de maig del 2011

Columbretes 2011 i altres regates

Les darreres setmanes no hem tingut massa temps per actualitzar el blog...

Des de Setmana Santa hem disputat la Príncipe Felipe, que no ens va anar gaire bé. El primer dia vam cometre massa errors a les maniobres, i això a una prova del Campionat de Catalunya es paga... El segon dia es va suspendre la regata per falta de vent, quan anàvem bastant ben situats!

El passat cap de setmana vam participar a la Columbretes Cohimar 2011.
Les previsions de poc vent van fer que el comitè de regates escurcés el recorregut, fins Tarragona i tornar, en total 46 milles.
abans de la sortida

La sortida, a les 10:15, amb boia de desmarcatge ens va anar bastant bé, vam passar la boia per la meitat de la flota i vam optar per un rumb més a barlovent que la majoria, passant per fora de la piscifactoria, quan tothom hissava spi i arrumbava més a terra.

Anàvem alternant gènova i spi i l'estratègia ens va anar bastant bé. Semblava que teníem més vent, entre 4 i 8 nusos i vam recuperar moltes posicions respecte la resta de flota, que anàven més a prop de terra.
trimant spi ...

... i controlant els rivals!

Vam passar la boia de Tarragona bastant ben situats, entre el Dennis i l'Aquil·les, veient que teniem possibilitats de fer un bon resultat...

Però la tornada va ser desesperant! El vent va caure a primera hora de la tarda i vam estar vàries vegades totalment aturats... Popa amb poc vent son les pitjors condicions pel Petrouchka, i això és el que ens vam trobar les següents 15 hores!!!




Per ràdio anàvem sentint que la majoria dels vaixells s'anava retirant. Vam optar per no fer-ho fins que no veiessim que estàvem fora del temps màxim. Poc a poc vam anar avançant. El nostre temps límit s'acabava a les 5 de la matinada. A les 4 érem entre Cubelles i Cunit i encara haviem de deixar la piscifactoria per babord. El poc terral que teníem va caure i ja vam veure que no arribàvem. A les 4:05 comunicàvem la retirada al comité i posavem motor cap a Vilanova...

Un cop passada la decepció inicial, ja estem pensant amb la Jamón dels dies 4 i 5 i la Badia de Pollença de la Segona Pàsqua!!!

Per acabar, unes fotos dels "rivals"...




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada