Els autors d'aquest blog no es fan responsables de l'opinió dels lectors a l'apartat de comentaris


diumenge, 11 d’abril del 2010

III Trofeu AXA Primavera - Primera regata i victòria

Avui dissabte hem disputat la primera regata del Trofeu AXA Primavera 2010.
La sortida s'ha donat puntualment a les 12, amb uns 4 nusos de garbí.
El recorregut era inicialment Piscifactoria per estribord - Pasifae - arribada. Posteriorment s'ha escurçat fent l'arribada a la boia de Pasifae.
Hem sortit bastant bé, pel mig de la linia, amb vent net i bona velocitat. Un grup de vaixells hem optat per la bordada de mar i quan hem mirat amb qui anavem, hem vist que eren tots del grup A: Halifax One, Menesteros, Milvus i Aquil·les.
En arribar a la Piscifactoria, s'han unit al grup el Corona 3 i el Nirvana III, que havien optat per fer primer la bordada paral·lela a la costa.
Hem hissat el spi sobre la darrera boia, amb el rumb que ens donava una millor combinació de sotavent i velocitat. En acostar-nos a terra el vent ha baixat. Hem trabujat el spi i hem posat rumb directe cap a l'arribada. Aquest tram ha estat el que més malament ens ha anat. Amb prou feines teniem 2 nusos d'aparent, i haviem d'orçar més que altres vaixells més moderns per no baixar dels 3 nusos de velocitat.

Foto del CNV. El ptrk2 al fons, amb el spi de colors, per darrera del Nirvana III, el Milvus, l'Aquil·les i el Corona 3.

Segurament en Petrouchka ja necessita una suspensió per netejar-li l'obra viva, i en dies de tan poc vent, això es nota...
Hem estat constantment fent ajustos de trimat, que unes vegades ens han anat bé i altres no tant..., però veiem que els vaixells que duiem davant no se'ns escapaven gaire i que ningú del grup B ens agafava.

Finalment hem guanyat la categoria B en real i compensat: Classificació 1ª Regata AXA 2010
Destacar el resultats dels Puma a totes les categories. Estem preparant un post sobre aquests velers i els seus resultats, encara ara, a les regates.

En resum: bon dia, bona regata, el millor resultat en una any de regates amb el Petrouchka II  i a seguir progressant...!

Breu del Diari de Vilanova: Breu Regata Primavera

3 comentaris:

  1. molt be!! felicitats petruscos!
    naltros fet una bona sortida darrera del jabato i devant del fitzca,em optat per seguir al jabato a la bordada de cubelles,semblaba que no era una bona eleccio pero feiem gaire be 3,5 nusos i a la bordada de mar nomes 2,2 arrivant a la ultima boya de la piscifactoria en fet una isada de espi gairebe profesional i hem fet alguna punta de 4,5nusos emparellats amb el fitzca i gracies al armel no em fet l'ultim en real. en compensat un segon lloc tambe gracies a la ausencia del jaleo i el atzar..

    tenin en compte que portem un helix de tres pales fixes veles de creuer i el casc brut
    estem contetns del rendiment que li treiem al falco amb que no guanyem..

    ResponElimina
  2. Enhorabona Falcó! Ja teniem ganes de tornar-te a veure al podi!!! Com que no guanyeu? Si no recordo malament, l'any passat et devies menjar un "jamón" que no estava gens malament, no? Els Puma som la "sorpresa habitual" de les regates. Jajajaja

    ResponElimina
  3. Enhorabuena PETROUCHKA II, cada día más cerca de los cracks.
    Tus días en el grupo B estan contados.
    Déjame aprovechar la ocasión para felicitar al pequeño FALCO por su magnífica regata. Gran resultado en una regata muy técnica y muy táctica.
    Saludos y hasta pronto.

    ResponElimina