Els autors d'aquest blog no es fan responsables de l'opinió dels lectors a l'apartat de comentaris


dilluns, 22 de març del 2010

Trofeu President 2010: Campions!

Avui hem disputat la tercera i darrera regata del Trofeu President 2010.
Com a totes les d'aquesta temporada, Eolo ha estat força capriciós. Gens de vent fins gairebé la una, i quan qui més qui menys ja pensava en una altra anul·lació, han entrat uns 15 nusos de llevant, que posteriorment han pujat fins uns 20 i que han permés una regata força ràpida.
El recorregut era Vilanova-Aigualolç-Vilanova, que ha estat escurçat a Vilanova-Sitges-Vilanova per totes les categories. Per tant un primer tram de cenyida i un segon de popa.
Particularment hem fet un bona sortida (ja era hora!), que ens ha permés estar al grup de davant tota la regata. Hem sortit per la dreta de la linia (avui era la boia), juntament amb el Halifax One, passant la linia amb bona velocitat just quan donaven la sortida. Al primer tram de cenyida els capdavanters (de barlovent a sotavent) erem el Halifax One, el Petrouchka II, el Flint i el Nirvana III. Posteriorment, durant la cenyida, El Papan ha passat el Halifax One per barlovent i l'Aixopluc-u i el Milvus s'han afegit al grup.
Arribant a Sitges l'aparent ha pujat a 23 nusos, hem vist que el Halifax One (amb una configuració vèlica semblant a la nostra) feia un ris al nostre barlovent i hem optat per fer-lo. No hem perdut gens de velocitat i hem reduit escora, però durant la presa del ris hem perdut una mica de barlovent, quedant al nivell del Flint.
Hem fet unes bordades curtes per arribar a la boia i deixar-la per estribord. Un petit problema a una maniobra (amb els winchs de l'any 79...) ens ha obligat a repicar per passar la boia, però tot i així hem passat la boia els primers del nostre grup, per davant del Flint i el Jaleo I, que defensava la seva primera posició i havia tingut un incident a la sortida amb un altre participant, que segurament li ha fet perdre una mica de temps.
Alguns errors a les maniobres durant la cenyida ens han fet perdre temps respecte als primers en passar la boia (tots del grup A), però estavem en bona situació per vèncer al nostre grup.
A la tornada en popa, tot i no ser el nostre millor rumb, ens hem defensat correctament. Hem optat per no hissar el spi. El Flint ho ha intentat, però ha desistit. Nosaltres haviem d'orçar una mica més que els vaixells de linies més modernes, però el vell Petrouchka s'ha comportat com el gran vaixell que és.
Al tram de popa, fent un rumb a 140-150º del vent aparent amb major i gènova 140%, amb un vent d'entre 16 i 20 nusos d'aparent hem mantingut una mitjana de gairebé 8 nusos, amb una punta baixant una ona de 9,56 nusos de corredera!
El Flint i el Jaleo I anaven fent un match race uns metres a sotavent nostre. Finalment nosaltres hem hagut de trabujar a escassos 100 metres de la linia d'arribada.
Primer ha entrat el Jaleo, segon el Flint a  2 segons i tercers nosaltres, 3 segons després. Una arribada espectacular en temps real, que ha permés la carambola que necessitàvem per guanyar el trofeu.
A la regata d'avui, en compensat, hem quedat nosaltre primers, el Flint segons i el Jaleo tercers.
A la general hem empatat a punts nosaltres i el Jaleo, però el criteri de desempat que prioritza la darrera regata ens ha donat el primer lloc a la general.
Podeu veure els resultats de tots els grups a Classificació Tercera Regata Trofeu President 2010

Avui cal destacar que els tres primers classificats del grup B hem fet temps que ens permetrien estar per la meitat del grup A. Caldrà veure com evolucionen els temps durant la temporada...

En acabar la regata: un bon aperitiu fred i calent, uns polos gentilesa del president, recollir trofeu i pujar dalt de tot del podi... una bona manera de passar un matí de diumenge!


També cal remarcar que aquesta setmana l'organització de la regata ha treballat per que no coincidissin els canals de VHF de la regata de Vilanova amb altres ports del voltant. Bona feina!

Breu del Diari de Vilanova: Breu Regata President

10 comentaris:

  1. Bona Regata Petrouchka II, bona regata.
    Cada cop esteu mes aprop dels vaixells del Grup A...
    Felicitats!!!

    ResponElimina
  2. moltes feliçitats,hos ho mereixeu!!
    ja teniu un peu i mig a la "A"

    jo tambe feliçito a tots aquelles navegants solitaris de creuers i de promocio que han fet ells sols la feina de una tripulacio,puc asegurar que amb aquestes condicions de vent han agut de treballar molt.

    per unaltre banda estic trist e indignat per el incident entre dos vaixells a la sortida provocat per un tercer que sha ficat amb calçador alla on no hi cavia i fent servir la llei "del mes gran".


    una cosa nova que sha fet es la de comfirmar per radio els participants que pendran la sortida,ja que aqui no sha fet mai crec que shauria de aver dit avans o posar a les instruccions,aixi aguesim estat mes a la guait.

    ResponElimina
  3. "...per unaltre banda estic trist e indignat per el incident entre dos vaixells a la sortida provocat per un tercer que sha ficat amb calçador alla on no hi cavia i fent servir la llei "del mes gran...".

    Jo no he vist res, però el meu Capità m'ha explicat, que l'hi han explicat, un incident entre el JALEO i L'ATZAR, però no savia res d'un "grandullon" aprofitant-se d'eslora i mànega per fer-se espai.

    NOMS I COGNOMS

    Chapeau per els que van en solitari com el Gran Falcó... Gran per el seu merit...

    ResponElimina
  4. bones dasumo. aixó ha sigut un grup que hem sortit dels ultims pel costat del comite. jo he sortit gairebe l'ultim i me apropat al atzar,jaleo i fitzca i al darrera amb velocitat superior sha ficat el papan per barlovent pero no tenia espai per pasar entre naltros i el comite, aixi que no ha cedit i l'atzar ha fet el que ha pogut.jo he deixat en banda el genova per tal de deixar espai i fitzca tambe ha fet maniobra per donar espai.

    aixo es com ho he vist jo,si algu que estava per alla que digui la seva.

    ResponElimina
  5. HOLA CRACS MOLTES FELICITATS ALS PETERUSKUS SOU UNS CAPIONS PERRRRRRRRO OJO AL DATO (ENCARA QUE AVUI NO USHE VIST, AIXO AMBPASA MOLT SEGUIT, ¿SERAN LAS ULLERES ?

    ESTOY DE ACUERDO CON LO COMENTADO POR FALCÓ, PERO PIENSO QUE ALGUNOS APURÁN DE MASIADO PUES NO ESTAMOS EN LA COPA AMERICA Y CUANDO DOS PARCOS INPACTAN DUELE ELCORAZÓN AUN QUE NO SEA TU BARCO YA NO DIGAMOS SI SEPRODUCEN LESIONES A LAS TRIPU, BUENO EL SABADO MAS

    Salut i Milles

    ResponElimina
  6. Gràcies pels comentaris, però com va dir algú: "un palomo no hace verano"...
    La temporada és llarga i hi haurà temps per tot!
    Disssabte més. Esperem que Eolo es comporti...

    ResponElimina
  7. """¿¿¿Un palomo no hace verano???"""
    Pero si lo Petruskos llevan desde agosto sin bajarse del podium!!!!!!!!!!!!!!
    Congratulations again.

    ResponElimina
  8. los del podium de este domingo "los petruskos de palafrugell" cantantes de havaneras..

    ResponElimina
  9. Un parell de guitarres i l’acordeó i poden anar a la cantada d'havaneres... igual també fan podium???

    ResponElimina
  10. El pròxim estiu, tots a Palafrugell!!! jajajaja!
    "El meu meu avi fa regates,
    a bord del vell Petrouchká,
    el millor Puma 34
    de tot el Mediterrà"

    ResponElimina